nieuws van Dieren op de dool vzw
DodD is tijdelijk gesloten! Kijk bij geschiedenis voor meer informatie

Uw steun

Dieren op de Dool is een ongesubsidieerde vrijwilligersorganisatie die volledig afhankelijk is van eigen inzet en bijdragen van anderen. We vragen een bijdrage voor de te adopteren katjes, maar onze kosten zijn groter dan die bijdrage! Voor uitgebreide uitleg kunt u bij de FAQ´s over ons kostenplaatje kijken.
We kunnen dus alle hulp gebruiken die we kunnen krijgen!! Er zijn verschillende mogelijkheden voor u om dat te doen:
 • donatie doen
 • meter of peter worden van de vereniging
 • opvanggezin worden
 • eigen inbreng
 • één of meer dieren adopteren
 • ons vermelden in uw testament
 • Donatie doen.

  Donaties kunt u natuurlijk doen door een storting op ons rekeningnummer:

  BE 80 733 054 5575 77, BIC: KREDBEBB.

  Die hebben als voordeel, dat we dan weer rekeningen kunnen betalen (dierenarts, dierenbenodigdheden, telefoon, naft).

  Donaties in natura (voer, kattenbakgrit, krabpaal, halsband, speeltjes, noem maar op) zijn echter meer gebruikelijk en net zo welkom. U kunt die persoonlijk afgeven bij ons in Gierle. Bel wel even van te voren of we er zijn!

  terug naar boven

  Meter of peter worden van de vereniging

  Voor een zelf gekozen bedrag per maand steunt u ons op een regelmatige basis. We zijn druk bezig met het aanvragen van de erkenning als ´Goed Doel´, zodat uw giften boven 40 euro (dit was het bedrag voor 2011, voor 2012 is op dit moment het precieze bedrag nog niet bekend) fiscaal aftrekbaar worden.

  terug naar boven

  Opvanggezin.

  Opvanggezin worden is een uitdagende maar ook heel tevredenstellende manier van helpen: je krijgt er een hoop plezier en liefde ervoor terug, en u zorgt ervoor dat wij de ruimte en de mogelijkheden hebben om dieren een tijdelijk onderdak te geven.
  Maar opvanggezin word je niet zomaar: Aan deze gezinnen stellen we net zo hoge eisen als aan onszelf, vandaar dat we een uitgebreide vragenlijst ontwikkeld hebben voor kandidaten. Deze vragenlijst kunnen we u toemailen in een Word-bestand.
  Graag volledig invullen, ondertekenen en verzenden via de post of electronisch naar: Dieren op de Dool VZW, Oude Lillebaan 14, 2275 Gierle

  terug naar boven

  Eigen inbreng.

  Er zijn ook nog veel andere manieren om ons te helpen en te steunen, al is niet iedere manier geschikt voor iedereen. Zo is hulp bij het schoonmaken en ontsmetten van kattenbakken en -mandjes welkom.
  Ook hulp bij mee ophalen en naar de opvang brengen van donaties in natura of dieren of het assisteren bij organisatie en uitvoering van inzamelingsactiviteiten is welkom.
  Misschien is er bij u in de buurt een winkel waar men kattenvoeding of grit verkoopt. Wilt u dan bij hen vragen of ze het breukgoed apart willen houden voor ons en het eventueel inzamelen.

  En misschien weet u zelf nog andere dingen te bedenken? Laat het ons in ieder geval weten!

  terug naar boven

  Adoptie

  Als u besluit een dier te willen adopteren, neemt u contact op met de kittentelefoon (0484 817 687). U maakt een afspraak om kennis te maken met de katten en wij stellen u een aantal vragen om in te schatten wat voor type kat u zoekt en welke het beste bij u en uw gezinssituatie past.
  Als we tot een match komen, vragen wij een bijdrage voor de gemaakte dierenartskosten (zoals ontworming, onvlooiing, vaccinaties en eventuele castratie of sterilisatie).
  We vragen om uw adresgegevens en dan mag u in de meeste gevallen de kat meteen meenemen.
  Als het dier mee over de grens naar het buitenland gaat en ouder is dan 3 maanden, moet het tenminste 30 dagen geleden gevaccineerd zijn tegen hondsdolheid (rabiës). In de meeste gevallen kan het dier dan niet direct mee.
  Als u al katten in huis heeft, zorg dan dat ze voordat de nieuwe huisgenoot arriveert, gevaccineerd zijn zoals het hoort!

  terug naar boven

  Nalatenschap

  U kunt ons vermelden in uw testament, zodat als u komt te overlijden, wij een bijdrage van u krijgen. U kunt uw executeur testamentair opdracht geven, dat wij in dat geval zorgen voor opvang en herplaatsing voor al uw dieren.

  terug naar boven

  © Elise Rijdes van Soest